Veelgestelde vragen

Het kopen van een nieuwbouwwoning werkt anders dan het kopen van een bestaande woning. Je krijgt te maken met bouwtermijnen en hoe werkt bijvoorbeeld de financiering? Onze professionals begeleiden je om van de weg naar je nieuwe appartement een feest te maken. De meest gestelde vragen over het kopen van een nieuwbouwwoning vind je hieronder. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Financiering

Bepaal zelf je ideale maandlast

Bij NextHome ben je meer dan een hypotheekklant. Je bent onze koper en iedere situatie is anders. De financiële coaches van NextHome nemen uitgebreid de tijd om jouw persoonlijke situatie in kaart te brengen. Meer of minder vermogensopbouw? Wie ben je? Hoe wil je leven? En welke maandlast past daar het beste bij? En zo bepaal je zélf (uiteraard binnen een bepaalde range) je maandlast, samen met je financiële coach.

Het kopen van een huis is één van de grootste financiële beslissingen in je leven. Aandacht, rustig zoeken naar de beste hypotheekoplossing en laagdrempelig overleg met je financiële coach. Dit zijn de kernwaarden van NextHome.

Vrijblijvend aan tafel

Uiteraard is het verstandig om in een zo vroeg mogelijk stadium samen met je financiële coach van NextHome te kijken naar jouw individuele mogelijkheden. Welke woonwensen zijn er, welke opties en extra’s zijn er mogelijk en wat worden je maandlasten? Dit is belangrijke informatie die je wil hebben voordat je aan het definitieve koopproces begint.

Voor een afspraak ben je altijd welkom op kantoor, maar uiteraard behoort een telefonische afspraak ook tot de mogelijkheden. Oriëntatiegesprekken met NextHome zijn gratis en vrijblijvend.

Wat betekent V.O.N.?

Vrij op naam. Dit betekent dat de koper bovenop de koopsom geen extra kosten betaalt voor het overdragen van de woning. Die kosten neemt de verkoper voor zijn rekening, zoals overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten voor de akte van levering.

Wanneer moet ik mijn hypotheek rond hebben?

Vanaf het moment van ondertekening van de koop-/aannemingsovereenkomst heb je twee maanden de tijd voor de financiering. Dit worden de ontbindende voorwaarden genoemd

Planning

Wanneer start de verkoop?

De verkoop is in volle gang. Bekijk op de website het actuele woningaanbod.

Wanneer start de bouw?

De bouw van de appartementen zal rond de zomer van 2024 gaan starten. 

Is er al een bouwvergunning om de appartementen te bouwen?

De bouwvergunning is ingediend. 

Algemeen

Hoe blijf ik geïnformeerd?

Wij houden je graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen via jouw account en de website. Gedurende het proces komt er namelijk steeds meer informatie beschikbaar. Daarnaast kan je je inschrijven voor de nieuwsbrief, zodat je als eerste op de hoogte bent van nieuwe informatie. 

Hoeveel woningen komen er?

Er worden totaal 281 woningen en appartementen gebouwd een mxi van koop- en huurwoningen. 

Wie verkoopt en bouwt de woningen?

Makelaar Euverman en Nuyts verkopen de appartementen
Dura Vermeer gaat de appartementen bouwen. 

Komen er ook huurwoningen in Boswinkel?

Dura Vermeer realiseert ook huurwoningen in Boswinkel. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ons Huis. 

Is er een gasaansluiting aanwezig?

Nee, er is geen gasaansluiting aanwezig. De appartementen worden aangesloten op stadsverwarming. 

Parkeren....hoe is dit geregeld?

Ieder appartement beschikt over een eigen parkeerplaats. 

Worden de appartementen opgeleverd met een keuken?

In de koopsom is een bedrag voor een keuken inclusief inbouwapparatuur opgenomen. In de showroom van THUIS is de keuken naar eigen wens aan te passen en in te delen. De keuken wordt geplaatst na oplevering. 

Worden de appartementen opgeleverd met een badkamer en toilet?

De appartementen worden opgeleverd met een complete moderne badkamer en sanitair.
De badkamers zijn uitgevoerd met een wastafel, douche, betegelde vloer, onderhoudsvrije plafonds en wanden en een elektrische radiator. Bij THUIS - de showroom kun je kiezen uit verschillende tegels, sanitair en opstellingen.

Zijn er mogelijkheden om het appartement naar eigen wens af te bouwen?

Iedere koper heeft na het tekenen van de koop-/aannemingsovereenkomst een gesprek met de kopersbegeleider. Tijdens dit gesprek worden de verschillende optiemogelijkheden besproken.